Home > Uncategorized > Περαίωση

Περαίωση

Ορισμένες από τις παλαιότερες δηλώσεις του κ.Παπακωνσταντίνου, όπως εμφανίζονται στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ σχετικές με το θέμα της περαίωσης φορολογικών υποθέσεων:


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟΝ Ρ/Σ «FLASH» ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ Γ. ΚΥΡΤΣΟ ΚΑΙ Γ. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟ
, 8/9/2009

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Οι υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε., οι οποίες έχουν κανόνες πολύ πιο αυστηρούς από εμάς, έχουν δει την μετακίνηση των παραγωγικών τους δραστηριοτήτων αλλού, εξαιτίας αυτών των κανόνων; Όχι. Δεν είναι ούτε οι φορολογικοί συντελεστές αυτοί καθ’ εαυτοί. Περισσότερο είναι, αν θέλετε, η έλλειψη κανόνων που αποθαρρύνει τις επενδύσεις.

Αν ρωτήσετε έναν ξένο επενδυτή, γιατί δεν φέρνει τα λεφτά του στην Ελλάδα, δεν θα σας πει, επειδή με φορολογείτε πάρα πολύ ψηλά. Θα σας πει επειδή δεν ξέρω πού θα κάνω την επιχείρηση μου, δεν ξέρω ποιο είναι το χωροταξικό που ισχύει, δεν ξέρω πότε θα μπορέσω να πάρω τις 45 εγκρίσεις που χρειάζεται για να κάνω την επένδυση και γιατί δεν ξέρω τελικά πόσο θα με φορολογήσετε, διότι το φορολογικό σας πλαίσιο είναι απολύτως ασαφές και διότι μπορεί να κάνετε μια περαίωση σε λίγο καιρό και εγώ να τρέχω. Αυτά είναι τα βασικά προβλήματα που πρέπει να λυθούν.

Αίθουσα Τύπου , 11/3/2009, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ , Δήλωση, Εκπρόσωπος Τύπου ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Κυρία Παππά, θα θυμάστε ότι έχω τοποθετηθεί ήδη επ’ αυτού και έχω πει ότι εμείς δεν μπορούμε να στηρίξουμε μέτρα, τα οποία δίνουν το λάθος μήνυμα στην κοινωνία. Είναι λάθος μήνυμα στην κοινωνία η εκ των υστέρων νομιμοποίηση αυθαίρετων πράξεων. Εάν θεωρούμε ότι οι πράξεις δεν έπρεπε να είναι αυθαίρετες, ας αλλάξουμε το νόμο.

Αλλά η εκ των υστέρων νομιμοποίηση δημιουργεί λάθος κίνητρα στην κοινωνία. Και αυτό ισχύει όχι μονάχα στο συγκεκριμένο ζήτημα, ισχύει για το θέμα της περαίωσης, ισχύει και σε μια σειρά από άλλα ζητήματα. Αυτό το μέτρο έχει αφετηρία και ουσιαστική κατάληξη το εισπρακτικό. Δεν μπορούμε να κάνουμε πολιτική με μόνο γνώμονα την είσπραξη.

3/3/2009, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ , Εκπρόσωπος Τύπου, Συνέντευξη, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟΝ Ρ/Σ «ΑΘΗΝΑ 9,84» ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟ ΜΟΣΧΟΒΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΪΚΟ

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Έχουμε μια αρνητική διάθεση σε μέτρα που έχουν ως αφετηρία έναν εισπρακτικό χαρακτήρα και τα οποία δημιουργούν και τα λάθος κίνητρα στην κοινωνία. Μέτρα, όπως είναι η περαίωση, όπως είναι η νομιμοποίηση αντίστοιχων πόρων, όπως είναι η νομιμοποίηση καταπατημένων εκτάσεων, όλα αυτά είναι μέτρα που δίνουν το λάθος μήνυμα στην ελληνική κοινωνία. Σημαίνει ότι αν έχεις παρανομήσει στο παρελθόν, θα βρεις ένα τρόπο κάποια στιγμή να εξαγοράσεις την παρανομία σου. Είναι λάθος αυτό.

ΑΘΗΝΩΝ , 24/2/2009, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, Δήλωση, Εκπρόσωπος Τύπου, ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Με αφορμή αυτή τη συνάντηση, θέλω να κάνω και μία σύντομη αναφορά στα θέματα της οικονομίας. Η αναφορά μου έχει ως αφετηρία τα περίεργα μηνύματα τα οποία λαμβάνουμε σχετικά με τη φορολογία. Ακούσαμε από τον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομίας μια εξαιρετικά απαισιόδοξη πρόβλεψη περί είσπραξης φόρων από την περαίωση και από το κυνήγι της φοροδιαφυγής. Ακούσαμε από τέως υφυπουργό αντίστοιχες απαισιόδοξες προβλέψεις. Και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, στα ερωτήματα περί νέων φόρων ακούσαμε μισόλογα και μισές διαψεύσεις.

Η κυβέρνηση πρέπει να ξεκαθαρίσει πολύ καθαρά, αν πρόκειται να φορτώσει εν μέσω κρίσης και άλλο τη μέση ελληνική οικογένεια με περαιτέρω φόρους. Θα το ξαναπούμε, για άλλη μία φορά. Από την κρίση δεν βγαίνει κανένας με περιοριστικά μέτρα. Από την κρίση, δεν βγαίνει κανένας με μία πολιτική λιτότητας. Από την κρίση, βγαίνει με αναπτυξιακό στίγμα με αναπτυξιακή κατεύθυνση. Βγαίνει με επενδύσεις στο μέλλον. Βγαίνει με επενδύσεις στις δημόσιες υποδομές. Βγαίνει με ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζομένων. Για να επανέλθει η ζήτηση στην αγορά.

Αυτό φαίνεται πως δεν το έχει καταλάβει αυτή η κυβέρνηση. Εμείς είμαστε ξεκάθαροι ως προς αυτό και ήταν και βασικό σημείο της τοποθέτησης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην ομιλία του την Κυριακή.

Αυτό ήταν το χθες.

Ας δούμε και το σήμερα από την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας “ΤΑ ΝΕΑ”
Την ερχόμενη Πέμπτη ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την περαίωση

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010
Τελευταία ενημέρωση: 23/09/2010 19:06

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος θα ψηφιστεί την ερχόμενη Πέμπτη το νομοσχέδιο για την περαίωση ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων, σύμφωνα με την απόφαση που πήρε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Αύριο το πρωί ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα ενημερώσει την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για το νομοσχέδιο, το οποίο θα δοθεί στα κόμματα τη Δευτέρα, θα κατατεθεί στη Βουλή την Τρίτη, θα συζητηθεί την Τετάρτη στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και στο Τμήμα επί της αρχής των άρθρων και του συνόλου την Πέμπτη.

Η ταχύτητα στη διαδικασία είναι προφανώς ενδεικτική της επιτακτικής ανάγκης για αύξηση των κρατικών εσόδων.

Πάντως στο τελικό κείμενο του νομοσχεδίου θα υπάρξουν αρκετές τροποποιήσεις σύμφωνα με τις παρατηρήσεις των φορέων, όπως αυτές διατυπώθηκαν στη διαβούλευση με το οικονομικό επιτελείο.

Οι συγκρίσεις αναπόφευκτες και τα συμπεράσματα αβίαστα.

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. 24 September 2010 at 22:25

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: