Home > Uncategorized > Κράτος δικαίου και ισονομίας

Κράτος δικαίου και ισονομίας

Στις “πολιτισμένες” χώρες της Εσπερίας…
The Regulatory System – Why Is It Failing?(David Ruben)

In fact, when it comes to the ordinary citizen, it has seemingly become accepted in legal circles that punishment can be used pour ecourager les autres, as we have seen in the 2011 London riots, when youths who had been caught up in a momentary act of madness and had taken a pair of running shoes or a single bottle of water from a shop, were sentenced to months in prison and received a formal criminal record that would affect their abilities to go to university, to gain good jobs, and would certainly affect their right to travel freely to the United States. However, when it comes to bankers fixing international inter-banking rates for their own advantage, Vince Cable, the Minister for Business and a man who has had many years experience in the international business world, was left publicly impotent to do anything more than plaintively claim that it was the duty of the corporate shareholders to oversee the actions of their executives, and that the shame of doing nothing would be enough to persuade global institutions to take the necessary steps to prevent these situations happening in the future

ενώ σε μια ιδιόμορφη γωνιά της Βαλκανικής…
Με το φτωχό μου το μυαλό… λέω εγώ(Αντώνης Πανούτσος)

Σε άλλους όμορφους καιρούς ο κόσμος διασκέδαζε με τις συνεδριάσεις της ΕΠΑΕ και αργότερα της Σούπερ Λίγκας. Τι είπε ο Λουκόπουλος στον Θεοδωρίδη, γιατί κατηγόρησε τον Τεό ο Βίκτορας και γιατί τα ματς του Λεβαδειακού παίζονται πάντα μεσημέρι χωρίς τηλεοπτική κάλυψη. Και αφού κάποιος έγραφε τα κείμενα για τις συνεδριάσεις, τελείωνε «τι σκοπεύει να κάνει το κράτος για να σταματήσει αυτό το τσίρκο;». Το κράτος τελικά δεν έκανε τίποτα, αλλά μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής, η Σούπερ Λίγκα μοιάζει πολύ σοβαρότερη και το μόνο δυστύχημα είναι ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να σταματήσει το τσίρκο της Βουλής.
Το οποίο τσίρκο φαίνεται πόσο σοβαρό είναι από το ότι μπορεί να το βραχυκυκλώσουν οι καθαριστές του κλουβιού των ελεφάντων: οι υπάλληλοι της Βουλής. Οι κόρες και τα ανιψούδια των 6.000 ευρώ τον μήνα, δεκαέξι μισθών τον χρόνο, που όταν είδαν ότι ακουμπιούνται τα προνόμιά τους ενώθηκαν με τους διαδηλωτές στην πλατεία υποχρεώνοντας τον Λαφαζάνη και τον ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τον Καμμένο και τους Ανεξέλ, να υποκλιθούν σαν νέοι μπουγιουκλάκηδες και να αναφωνήσουν «Προσκυνώ τη χάρη σου, υπάλληλέ μου».

Ο αγΩνας δικαιώθηκε, η τροπολογία αποσύρθηκε, αλλά όχι χωρίς απώλειες. Γιατί μετά το ξεφωνητό που έπεσε, ο Παπαδημούλης έστειλε tweet: «Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ με θράσος μιλούν για όσους διαδηλώνουν κατά των μέτρων. Αυτοί που “έχτισαν” τα σημερινά προνόμια στη Βουλή τα φορτώνουν στον ΣΥΡΙΖΑ!». Τώρα γιατί τα προνόμια που έχτισαν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ πρέπει να τα υπερασπίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ έμεινε ένα γλυκό μυστήριο, το οποίο πιθανόν θα λυθεί σήμερα όταν ο Τσίπρας πει ότι το tweet του Παπαδημούλη διαστρεβλώθηκε και εννοούσε άλλα.
Το θΕμα Ομως δεν είναι αν ο Παπαδημούλης είναι, αλλά δεν είναι με τους υπαλλήλους της Βουλής, ενώ ο Λαφαζάνης δεν είναι, αλλά είναι. Το θέμα είναι ότι το σύστημα σέρνεται. Αν οι δικαστικοί με τις αποχές τους φρενάρουν την απονομή της δικαιοσύνης και οι υπάλληλοι της Βουλής με τις απειλές τους ότι δεν θα κρατήσουν πρακτικά φρενάρουν τη Βουλή, τότε από τις τρεις εξουσίες της δημοκρατίας μάς έμεινε η μία. Και με μία ρόδα όχημα δεν κινείται και δημοκρατία με μία εξουσία δεν υπάρχει. Τι είναι και πώς θα μετεξελιχθεί σταματάει το μυαλό του ανθρώπου να καταλάβει

Διαφορετικά προβλήματα;

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: